≡ Menu

Tip IT ni bertujuan untuk menjadikan kita celik IT , banyak trick dan teknik IT sebenarnya samada kita tidak tahu atau kita tahu tapi tak amalkan menyebabkan kita lupa. Biasalah manusia serba kekurangan. Jadi supaya aku sendiri tidak lupa aku post di sini supaya lain kali aku boleh guna sendiri selain berkongsi dengan korang.

Ok kali ni aku nak berkongsi ilmu berkaitan dengan serial key iaitu id lesen software atau product key sesuatu software yang telah diinstal di laptop kita. Ada yang beli laptop semua aplikasi seperti Office telah dipasang oleh tauke kedai.

Ada juga yang dah install yang softwarenya di download dari website torrent save sekejap lepas tu delete balik untuk meringankan operasi PC. Aku sendiri pun selalu lupa di mana CD installer yang pernah aku install di laptop nih.

Untuk memudahkan kerja kita dikemudian hari mana tau ada kes apa ker untuk mendapatkan product key sesuatu software yang telah terpasang di laptop kita, aku cadangkan menggunakan software PERCUMA yang dinamakan licensecrawler.

Cara ia bekerja hanya run software licensecrawler dan klik button Start Search [click to continue…]

{ 0 comments }

1. Buat Duit Dengan Program Affiliate.

Anda boleh menjana pendapatan melalui blog anda dengan menyertai program-program affiliate yang terdapat di internet. Apa itu affiliate ? Secara mudahnya, affiliate adalah rakan pemasaran di internet.

Jika di alam realiti, affiliate ini boleh diibaratkan sebagai pegawai pemasaran ataupun jurujual. Sebelum anda menyertai sesebuah program affiliate, cuba pastikan program affiliate tersebut mempunyai niche dan topik yang sama dengan blog anda.

Sebagai contoh, jika blog anda berkenaan dengan teknik menguasai adobe photoshop, maka anda boleh menyertai program affiliate yang berkaitan dengan gambar, grafik laman web ataupun servis design laman web.

Ini kerana, pelawat yang datang ke blog anda kebanyakannya berkeinginan untuk mendalami teknik membuat grafik yang cantik.

Jika anda meletakkan iklan daripada program affiliate dalam kategori yang sama, potensi untuk anda mendapat komisyen adalah tinggi.

Setakat ini, panduan yang paling komprehensif untuk anda rujuk bagi teknik pertama ini adalah panduan Rahsia Affiliate Kerajaan oleh saudara Jamal. Panduan ini merupakan panduan yang paling lengkap setakat ini. [click to continue…]

{ 4 comments }

Sebenarnya barat tak selesa dengan keberkesanan & keupayaan Erdogan menjadikan Turki kuasa Ekonomi & Ketenteraan

Turki : Kenapa Dicemburui?

ISTANBUL – Dari artikel penulis Jordan, Ihsan Al Faqih, pada media Achahed:

1. Produk Domestik Nasional Turki di tahun 2013 mencapai 100B dolar Amerika, menyamai pendapatan gabungan 3 negara dengan ekonomi terkuat di Timur Tengah; Arab Saudi, UAE, Iran, dan ditambah dengan Jordan, Syria dan Lebanon. [click to continue…]

{ 0 comments }

Angin Dalam BadanMasalah Angin Dalam Perut

MASALAH angin bagi kebanyakan individu mungkin tidak menjadi satu masalah kesihatan yang luar biasa, berlainan keadaan individu lain yang sentiasa bimbang dan risau. [click to continue…]

{ 0 comments }

Rampasan Kuasa di TurkiTerkini Berita Sebenar Rampasan Kuasa di Turki (2.28am bersamaan 7.28 am Waktu Malaysia)

Secara ringkasnya bila presiden Raceep Tayeeb Erdogan membuat perubahan besar rakyat Turki kepada Islam selama lebih 1 dekad telah berlaku kesedaran yang bukan sedikit di kalangan rakyat bahkan pihak tentera. Ketua tentera sendiri menyokong Erdogan. [click to continue…]

{ 0 comments }