≡ Menu

Teknik mencari product key perisian

Tip IT ni bertujuan untuk menjadikan kita celik IT , banyak trick dan teknik IT sebenarnya samada kita tidak tahu atau kita tahu tapi tak amalkan menyebabkan kita lupa. Biasalah manusia serba kekurangan. Jadi supaya aku sendiri tidak lupa aku post di sini supaya lain kali aku boleh guna sendiri selain berkongsi dengan korang.

Ok kali ni aku nak berkongsi ilmu berkaitan dengan serial key iaitu id lesen software atau product key sesuatu software yang telah diinstal di laptop kita. Ada yang beli laptop semua aplikasi seperti Office telah dipasang oleh tauke kedai.

Ada juga yang dah install yang softwarenya di download dari website torrent save sekejap lepas tu delete balik untuk meringankan operasi PC. Aku sendiri pun selalu lupa di mana CD installer yang pernah aku install di laptop nih.

Untuk memudahkan kerja kita dikemudian hari mana tau ada kes apa ker untuk mendapatkan product key sesuatu software yang telah terpasang di laptop kita, aku cadangkan menggunakan software PERCUMA yang dinamakan licensecrawler.

Cara ia bekerja hanya run software licensecrawler dan klik button Start Search


Kalau dah complete tu kita boleh hightlight all, klik kanan – copy dan paste lah di notepad. Kemudian kita save dan supaya tidak hilang kita boleh email kepada diri kita sendiri dan buat label.

Teknik yang biasa aku gunakan untuk simpan fail di internet.
Anda boleh download software tersebut : klik disini

– www.isuhangat.net

Comments

comments

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment