≡ Menu

Berita Semasa

BERITA HARI INI 21.11.16

1.Universiti Islam Antarabangsa (UIAM) menjuara pertandingan debat antara universiti yang turut disertai lebih 100 universiti dari pelbagai negara di Universiti Cambridge, London.

2.Seramai 11 pemimpin APEC yang bersidang di Lima,Peru mahu TPPA diteruskan. [click to continue…]

{ 0 comments }

berita-terkini1.Bantahan berterusan dan membesar dalam kalangan penduduk Amerika yang anti Trump di beberapa bandar dalam negara tersebut.

2.Trump mengecam kumpulan-kumpulan penunjuk perasaan yang tidak senang dengan kemenangannya. [click to continue…]

{ 0 comments }

Jin Pada BadanCara-cara Mengesan Jin Pada Badan Mengikut Pandangan Pengamal Perubatan Tradisional Dari Indonesia :

1. Kalau berada di dalam rumah, muka arah kiblat, dongak ke atas beberapa saat.

2. Pejam mata rapat2, baca Bismillah, dan niat nak tengok jin apa di badan kita. Tarik nafas dengan pelahan.

3. Tundukkan kepala dan dengan perlahan buka kedua2 mata.

4. Lihat bahagian pinggang kebawah.

5. Sekiranya ada jin pada tubuh kita boleh mengetahuinya semasa membuka mata tadi dengan cara mengesan jenama jin tersebut samada Lee, Levi’s, Edwin, Lee Cooper, GA Blue, Wrangler dan seumpamanya.

6. Teruskan membaca istighfar, jangan marah.. kalau marah2 dah bukan jin, setan dah tu.

{ 0 comments }

DUA pemuda yang cedera dibelasah penduduk.

KOTA BHARU – Angkara mencari wang cara mudah, dua daripada tiga sahabat cedera teruk dibelasah penduduk kampung ketika mereka leka mencuri kabel pada tiang Telekom Malaysia (TM) di Kampung Mentera, Binjai dekat sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 4.30 pagi, kedua-dua suspek yang berusia 16 dan 18 tahun terpaksa dihantar ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk mendapatkan rawatan selepas mereka mengalami luka-luka di kepala dan badan ekoran dibelasah lebih lima penduduk kampung.
[click to continue…]

{ 0 comments }

Tip IT ni bertujuan untuk menjadikan kita celik IT , banyak trick dan teknik IT sebenarnya samada kita tidak tahu atau kita tahu tapi tak amalkan menyebabkan kita lupa. Biasalah manusia serba kekurangan. Jadi supaya aku sendiri tidak lupa aku post di sini supaya lain kali aku boleh guna sendiri selain berkongsi dengan korang.

Ok kali ni aku nak berkongsi ilmu berkaitan dengan serial key iaitu id lesen software atau product key sesuatu software yang telah diinstal di laptop kita. Ada yang beli laptop semua aplikasi seperti Office telah dipasang oleh tauke kedai.

Ada juga yang dah install yang softwarenya di download dari website torrent save sekejap lepas tu delete balik untuk meringankan operasi PC. Aku sendiri pun selalu lupa di mana CD installer yang pernah aku install di laptop nih.

Untuk memudahkan kerja kita dikemudian hari mana tau ada kes apa ker untuk mendapatkan product key sesuatu software yang telah terpasang di laptop kita, aku cadangkan menggunakan software PERCUMA yang dinamakan licensecrawler.

Cara ia bekerja hanya run software licensecrawler dan klik button Start Search [click to continue…]

{ 0 comments }