≡ Menu

Jin Pada BadanCara-cara Mengesan Jin Pada Badan Mengikut Pandangan Pengamal Perubatan Tradisional Dari Indonesia :

1. Kalau berada di dalam rumah, muka arah kiblat, dongak ke atas beberapa saat.

2. Pejam mata rapat2, baca Bismillah, dan niat nak tengok jin apa di badan kita. Tarik nafas dengan pelahan.

3. Tundukkan kepala dan dengan perlahan buka kedua2 mata.

4. Lihat bahagian pinggang kebawah.

5. Sekiranya ada jin pada tubuh kita boleh mengetahuinya semasa membuka mata tadi dengan cara mengesan jenama jin tersebut samada Lee, Levi’s, Edwin, Lee Cooper, GA Blue, Wrangler dan seumpamanya.

6. Teruskan membaca istighfar, jangan marah.. kalau marah2 dah bukan jin, setan dah tu.

{ 0 comments }

DUA pemuda yang cedera dibelasah penduduk.

KOTA BHARU – Angkara mencari wang cara mudah, dua daripada tiga sahabat cedera teruk dibelasah penduduk kampung ketika mereka leka mencuri kabel pada tiang Telekom Malaysia (TM) di Kampung Mentera, Binjai dekat sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 4.30 pagi, kedua-dua suspek yang berusia 16 dan 18 tahun terpaksa dihantar ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk mendapatkan rawatan selepas mereka mengalami luka-luka di kepala dan badan ekoran dibelasah lebih lima penduduk kampung.
[click to continue…]

{ 0 comments }

Tip IT ni bertujuan untuk menjadikan kita celik IT , banyak trick dan teknik IT sebenarnya samada kita tidak tahu atau kita tahu tapi tak amalkan menyebabkan kita lupa. Biasalah manusia serba kekurangan. Jadi supaya aku sendiri tidak lupa aku post di sini supaya lain kali aku boleh guna sendiri selain berkongsi dengan korang.

Ok kali ni aku nak berkongsi ilmu berkaitan dengan serial key iaitu id lesen software atau product key sesuatu software yang telah diinstal di laptop kita. Ada yang beli laptop semua aplikasi seperti Office telah dipasang oleh tauke kedai.

Ada juga yang dah install yang softwarenya di download dari website torrent save sekejap lepas tu delete balik untuk meringankan operasi PC. Aku sendiri pun selalu lupa di mana CD installer yang pernah aku install di laptop nih.

Untuk memudahkan kerja kita dikemudian hari mana tau ada kes apa ker untuk mendapatkan product key sesuatu software yang telah terpasang di laptop kita, aku cadangkan menggunakan software PERCUMA yang dinamakan licensecrawler.

Cara ia bekerja hanya run software licensecrawler dan klik button Start Search [click to continue…]

{ 0 comments }

1. Buat Duit Dengan Program Affiliate.

Anda boleh menjana pendapatan melalui blog anda dengan menyertai program-program affiliate yang terdapat di internet. Apa itu affiliate ? Secara mudahnya, affiliate adalah rakan pemasaran di internet.

Jika di alam realiti, affiliate ini boleh diibaratkan sebagai pegawai pemasaran ataupun jurujual. Sebelum anda menyertai sesebuah program affiliate, cuba pastikan program affiliate tersebut mempunyai niche dan topik yang sama dengan blog anda.

Sebagai contoh, jika blog anda berkenaan dengan teknik menguasai adobe photoshop, maka anda boleh menyertai program affiliate yang berkaitan dengan gambar, grafik laman web ataupun servis design laman web.

Ini kerana, pelawat yang datang ke blog anda kebanyakannya berkeinginan untuk mendalami teknik membuat grafik yang cantik.

Jika anda meletakkan iklan daripada program affiliate dalam kategori yang sama, potensi untuk anda mendapat komisyen adalah tinggi.

Setakat ini, panduan yang paling komprehensif untuk anda rujuk bagi teknik pertama ini adalah panduan Rahsia Affiliate Kerajaan oleh saudara Jamal. Panduan ini merupakan panduan yang paling lengkap setakat ini. [click to continue…]

{ 4 comments }

Sebenarnya barat tak selesa dengan keberkesanan & keupayaan Erdogan menjadikan Turki kuasa Ekonomi & Ketenteraan

Turki : Kenapa Dicemburui?

ISTANBUL – Dari artikel penulis Jordan, Ihsan Al Faqih, pada media Achahed:

1. Produk Domestik Nasional Turki di tahun 2013 mencapai 100B dolar Amerika, menyamai pendapatan gabungan 3 negara dengan ekonomi terkuat di Timur Tengah; Arab Saudi, UAE, Iran, dan ditambah dengan Jordan, Syria dan Lebanon. [click to continue…]

{ 0 comments }